21 september 2013
12:30

Upsala IF

Referat: Bälinge IF - Upsala IF

Seriefinal på ett soligt Lövstalöt mot UIF. En något avvaktande inledning med halvchanser åt båda hållen. DG spräcker nollan efter en fin rusch på vänster kanten som avslutas med ett distinkt skott. Vårt försvar som vanligen är på tå hamnar tyvärr lite efter och kommer sent in i situationerna vilket resulterar i ett antal frisparkar för motståndarna men ingen är riktigt nära att resultera. Alex bryter sedan en boll på egen planhalva, avancerar en bit in på motståndarnas halva och avlossar ett lobb-skott som sitter då målvakten är lite för långt ut. Halvchanser åt båda hållen men vi har 2-0 i halvtid.
Vi pratar om att vara mer noggranna i försvarsspelet och inte dra på oss så många frisparkar men andra halvlek blir tyvärr lik den första med flertalet frisparkar - inga resulterar men Joseph har problem med vissa av dom. UIFs mål sker dock efter en långboll på deras snabbe forward som kallt placerar in reduceringen. Det blir dock inte nervigt särskilt länge då DG sätter sitt andra på ett skott utifrån och några minuter senare punkteras matchen efter att Hampus nickar (!) in returen på Alex skott. Slutar 4-1.
Vi har stundtals riktigt fint spel men pushar fram lite mycket från försvarslinjen vilket resulterar i många onödiga frisparkar mot oss. Imorgon derby mot Iron för flera av spelarna.